STATIC QUIZ 7 FOR IBPS RRB PO

ANSWER WILL BE PROVIDE BELOW QUESTION

 

 

Q) ASPIRANTS CAN GIVE ANSWER IN COMMENT BOX

1) Who is the head of the Institute of Chartered Accountants of India (ICAI) 
  
A)  Karnal Singh  
B)  Ram Sevak Sharma 
 C)  Naveen N.D Gupta 
 D)  Nilesh Shivji Vikamsey         

2) The Sariska Tiger Reserve is located in which state of India 
  
A)  Rajasthan        
B)  Bihar  
C)  Assam 
D) West Bengal 

3) The Maharana Pratap Airport is located in which state 
  
A) Rajasthan                                    
B) Madhya Pradesh  
C) Arunachal pradesh  
D)  Punjab  

4) The Barela Salim Ali Zubba Saheni Wildlife Sanctuary is situated in which of the following states 

 A)  Punjab 
 B)  Chandigarh  
C) Madhya Pradesh 
 D)  Bihar                           

5) The Pritzker Prize is given for outstanding work in which of the following fields 
  
 A) Sports  
 B) Medicine 
 C)  Architecture 
 D)  Science 

6) The Hamburg Airport is located in which country 
  
A) Bangladesh  
B) Singapore France   
C)  United States 
 D) Germany                         

7) Who is the current National Security Advisor of India 
  
A) Shivshankar Menon 
 B)  Ajit Doval                               
C)  J.N. Dixit   
D) M.K. Narayanan  

8) Who among the following is the current Minister of State (Independent Charge) in the Ministry of Micro, Small and Medium Enterprises 

 A)  Mahesh Sharma  
B) Hardeep Singh Puri   
C) Giriraj Singh              
D) Manoj Sinha 

9) Accra is the capital of which country 
  
A) Romania Lebanon  
B) Ghana                             
C) Namibia  
D) Uganda 

10) The Albert Hall Museum is located in 
  
A) Goa 
 B) Karnataka  
 C) Gujarat   
D) Rajasthan                  

11) Dhunuchi dance is an important folk festival of which state 
  
A) Kerala  
B) Tripura  
C) West Bengal    
 D) Nagaland 

12) What is the currency of Turkey 

 A)  Somoni 
 B) Lira                                 
C) Kina 
 D) Krona  

13) What is the currency of Namibia 

 A)  Namibian dollar                     
 B)   Namibian franc 
 C)  Namibian peso  
D)   Namibian euro 

14) When is the World Food Day observed 

 A)  May 25   
 B)  August 15 
 C)  September 19 
 D)  October 16                     

15) Chholiya is a folk dance form of which Indian state 
  
A)  Himachal Pradesh 
 B) Uttarakhand                     
C) Haryana  
 D) Bihar  

16) The Mahavir Harina Vanasthali National Park is in which state 
  
A) West Bengal  
 B) Karnataka 
 C) Bihar    
D) Telangana           

17) Narinder Nath Vohra is the current governor of which state 

A)  Madhya Pradesh  
B)  Tripura  
C)   Manipur  
D)   Jammu & Kashmir             

18) The headquarter of the International Telecommunication Union is situated in 
  
A)  The Hague, Netherlands 
 B)  Geneva, Switzerland                                  
C)  Paris, France   
D)  Washington DC., United States 

19) The international organisation INTERPOL is located in which country 
  
A)  France                      
B) Geneva  
C)  Switzerland  
D) United States  

20) The Tiroda Thermal Power Plant is located in which state of India 

 A) Himachal Pradesh 
 B) Haryana   
C) Maharashtra      
 D) West Bengal 


SOLUTION:

1) D

2) A

3) A

4) D

5) C

6) D

7) B

8) C

9) B

10) B

11) C

12) B

13) A

14) D

15) B

16) D

17) D

18) B

19) A

20) C

STATIC QUIZ 7 FOR IBPS RRB PO STATIC QUIZ 7 FOR IBPS RRB PO Reviewed by Unknown on September 12, 2018 Rating: 5

No comments:

AWARENESS

Powered by Blogger.