STATIC GK QUIZ 8 FOR IBPS AND RRB

ANSWER WILL BE POSTED BELOW QUESTION

 

Q) ASPIRANTS CAN GIVE ANSWER BELOW COMMENT

1) Mehrangarh Fort is located in which state 

A) Madhya Pradesh 
B) Rajasthan 
C) Himachal Pradesh 
D) Tamil nadu         

2) The New Wanderers Stadium is located in which country 

A) New Zealand 
B) Australia 
C) West Indies 
D)  South Africa                   

3) Bellary Thermal Power Plant is situated in which Indian state 

A) Karnataka 
B) Kerala 
C) Odisha 
D) Tamil nadu                       

4) What is the constituency of the Union Cabinet Minister of Information and Broadcasting 

A) Madhya Pradesh Rajya Sabha 
B) Lucknow, Uttar Pradesh 
C) Gujarat Rajya Sabha 
D) Pilibhit, Uttar Pradesh    

5) What is the constituency of the Union Cabinet Minister of Steel 

A) Hajipur‎, Bihar 
B) Nagpur, Maharashtra 
C) Gwalior, Madhya Pradesh 
D) Haryana Rajya Sabha   

6) Who is the Chairman of the Press Trust of India 

A) K V Chowdary 
BVivek Goenka 
C) Achal Kumar Jyoti    
D) A K Sharma  

7) The Mayor Radhakrishnan Stadium is located in which city 

A) Chennai 
B) Kochi 
C) Mumbai   
D) Delhi 

8) Who is the Governor of Tamil Nadu 

A) E.S.L. Narasimhan 
BVajubhai Rudabhai Vala 
C) S.C. Jamir 
D) Banwarilal Purohit  

9) The Bara Lacha Pass is located in which state of India 

A) Himachal Pradesh   
B) Assam 
C) West Bengal 
D) Meghalaya 

10) The Kalpakkam Nuclear Power Plant is located in which state 

A) Andhra Pradesh 
B) Kerala 
C) Odisha 
D) Tamil nadu         

11) The Solaiyar Dam is located in which state 

A) TamilNadu 
B) Karnataka   
C) Kerala 
D) Kovalam 

12) When is the World Malaria Day observed 

A) July 30 
B) June 17 
C) March 2 
D) April 25     

13) The Gorumara National Park is located in which state 

A) Odisha 
B) West Bengal 
C) Haryana 
D) Tripura  


14) The Paradep Port is located in 

A)  Odisha 
B)  Tamil Nadu 
C) Maharashtra 
D) West Bengal    

15) Which is the capital of Macedonia 

A) Chisinau 
B) Skopje      
C) Podgorica 
D) Valletta 

16) The Teesta Hydro Electric Power Plant is situated in 

A) Jharkhand 
B) Sikkim 
C) Rajasthan 
D) Tripura       

17) Mohiniyattam is a popular dance form of which Indian state 

A) Tamil Nadu 
B) Karnataka 
C) Tripura 
D) Kerala     

18) Aruna Reddy is associated with which sports 

A) Shooting 
B) Gymnastics 
C) Weightlifting 
D) Athletics    

19) Which among the following is also referred to as “Black Pagoda 

A) Brihadeeswara Temple, Tanjore 
B) Meenakshi Temple, Madurai 
C) Sun Temple, Konark 
D) Lord Jagannath Temple, Puri    

20) Ahiri Dance is an important folk dance form of which state 

A) Chhattisgarh 
B) Jharkhand 
C) Arunachal Pradesh 
D) Madhya Pradesh   


SOLUTION:

1) B

2) D

3) A

4) C

5) D

6) B

7) A

8) D

9) A

10) D

11) A

12) D

13) A

14) A

15) B

16) B

17) B

18) B

19) C

20) D
STATIC GK QUIZ 8 FOR IBPS AND RRB STATIC GK QUIZ 8   FOR IBPS AND RRB Reviewed by Unknown on September 13, 2018 Rating: 5

No comments:

AWARENESS

Powered by Blogger.