STATIC GK QUIZ 6 FOR IBPS RRB

ANSWER WILL BE POSTED BELOW QUESTION

 

 



Q) ASPIRANTS GIVE THE ANSWER OF THE QUESTION   IN COMMENT BOX 


1) Where is the head office of Indian Overseas Bank situated?  

A) Noida                         
B)  Chennai 
C) Mumbai 
D)  Kolkata 

2) Which of the following country was first to start civil service Competition?  

A) Russia 
B)  USA 
C) UK  
D) China          

3) Pandoh Dam is built over which river?  

A) Narmada 
B) Kaveri 
C) Ganga 
D) Beas              

4) How many member of Manila based Asian Development bank?  

A)  67               
B) 75 
C) 81 
D) 79 

5) When is World Toilet Day observed annually?  

A) 19 November                
B) 11 November 
C) 26 December  
D)  15 October 

6) Where is the headquarters of Kotak Mahindra Bank situated?  

A)  Chennai 
B) Tamilnadu 
C) Bengaluru 
D)  Mumbai        

7) Where is Shri Guru Gobind Singh Ji Airport situated?  

A) Goa 
B) Chandigarh  
C) Maharashtra       
D)  Punjab 

8) Varuna is a Naval Exercise between India and  

A) France               
B) Bangladesh   
C) Indonesia  
D) Russia  

9) World Economic Outlook is a survey conducted by  

A)  Transparency International  
B)  International Monetary Fund     
C)  World Bank 
D) United Nations Organization  

10) Where is Koteshwar Dam situated?  

A) Maharashtra  
B)  Madhya Pradesh  
C) Himachal Pradesh 
D) Uttarakhand                          

11) Where is the Swami Vivekananda Airport situated?  

A) Chhattisgarh  
B) Telangana 
C) Kerala 
D)  Gujarat               

12) Who is the present chairman of Fino Payments Bank?  

A) Rajkiran Rai  
B) Rajiv Kumar  
C)  Rishi Gupta                
D) Vikas Malhotra 

13) What is the constituency of Union Civil Aviation Minister, Sh. Ashok Gajapati Raju?  

A)  Gwalior 
B)  Sundargarh 
C)  Bangalore South 
D)  Vizianagaram        

14) Dhalo is famous folk dance of which Indian state?  

A) Goa                                
B) Arunachal pradesh 
C)  Uttarakhand   
D) Maharashtra  

15) Who is the author of book titled “President’s Lady”?  

A) Bina Agarwal  
B) Satya Prakash 
C) Sangeeta Ghosh           
D) Vina Mazumdar  

16) Who is the president of Karnataka bank?  

A) M S Mahabaleshwar  
B) Ramshankar Kumar         
C) Vijay Singh   
D) Jayarama Bhatt 

17) Nashik city is situated on the banks of which river?  

A) Godavari       
B) Mahanadi  
C) Tapi 
D) Krishna 

18) Where is Simplipal national park situated?  

A) Kerala  
B)  Odisha                 
C) Uttar pradesh 
D)  Sikkim  

19) Where is Kowdiar Palace situated?  

A) Kerala                     
B) Andhra Pradesh  
C) Tamil nadu 
D) Tripura 

20) Who is the minister of state with independent charge of ministry of communications and railways?  

A)  Dr. Virendra Kumar  
B)  Narendra singh 
C)  Manoj Sinha                      
D) Hardeep Singh Puri  

 SOLUTION:

1) B

2) D

3) D

4) A

5) A

6) D

7) C

8) A

9) B

10) D

11) A

12) C

13) D

14) A

15) C

16) A

17) A

18) B

19) A

20) C
STATIC GK QUIZ 6 FOR IBPS RRB STATIC GK QUIZ 6      FOR IBPS RRB Reviewed by Unknown on September 12, 2018 Rating: 5

No comments:

AWARENESS

Powered by Blogger.