STATIC GK QUIZ 3 DAILY SERIES NATIONAL PARK

We are providing you with the test of the day which will help you in upcoming exams like IBPS RRB PO and Clerk Mains and other Banking Exam

 

 


SOLUTION WILL BE POSTED BELOW THE QUESTION CHECK YOUR PREPARATION
            AND SHARE YOUR ANSWER IN COMMENT


1)   Where is Ghasi Das national park situated
    A)    Manipur
    B)    Sikkim
    C)   Chhatisgarh                            
    D)   Jharkhand

2)  Where is Anamudi Shola national park situated
    A)    Odisha
    B)    Tamil nadu
    C)    Kerala                                     
    D)   Andhra Pradesh

3)  Where is Papikonda national park situated

   A) Tamil nadu
   B) Maharashtra
   C) Goa
   D) Andhra pradesh                 

4) Where is Nagarahole national park situated

    A) Karnataka                     
    B) Chhatisgarh
    C) Maharashtra
    D) Assam

5) Where is Guindy national park situated

    A) Himachal Pradesh
    B) Andaman and Nicobar
    C) Tamil nadu    
    D) Kerala

6) Where is Galathea Bay national park situated

     A) Rajasthan
     B) Tamil Nadu
     C) Himachal Pradesh
     D) Andaman and Nicobar   

7) Where is Rajaji national park situated

     A) Rajasthan
     B) Uttrakhand    
     C) Himachal Pradesh
     D) Jharkhand

8) Where is Marine Gulf of Kutch national park situated

     A) Tamil Nadu
     B) Kerala
     C) Gujarat                
     D) Rajasthan

9) Where is Dibru-Saikhowa national park situated

     A) Arunachal Pradesh
     B) Tripura
     C) Assam                
     D) Jharkhand

10) Where is Bannerughatta national park situated

     A) Arunachal Pradesh
     B) Rajasthan
     C) Madhya Pradesh
     D) Karnataka       

11) Where is Gangotri national park situated

      A) Jammu and Kashmir
      B) Jharkhand
      C) Uttrakhand              
      D) Maharashtra

12) Where is Neora Valley national park situated

      A) Tamil Nadu
      B) Rajasthan
      C) Telangana
      D) West Bengal      

13) Where is Hemsa national park situated

      A) Tamil Nadu
      B) Karnataka
      C) Gujarat
      D) Jammu Kashmir                 

14) Where is North Button Island national park situated

      A) Jharkhand
      B) Andaman and Nicobar             
      C) Himachal Pradesh
      D) Rajasthan

15) Where is Khirganga national park situated

     A) Himachal Pradesh                 
     B) Andhra Pradesh
     C) Gujarat
     D) Kerala

16) Where is Singalila national park situated

     A) Kerala
     B) Madhya Pradesh
     C) West Bengal                       
     D) Odisha

17) Where is Nawegaon national park situated

     A) Maharashtra       
     B) Telangana
     C) Assam
     D) Haryana

18) Where is Nokrek national park situated

     A) Nagaland
     B) Assam
     C) Meghalaya            
     D) Sikkim

19) Where is Tadoba national park situated

      A) Maharashtra        
      B) Uttarakhand
      C) Tamil Nadu
      D) Assam

20) Where is Kishtwar national park situated

      A) Punjab
      B) Jammu and Kashmir    
      C) Mizoram
      D) Maharashtra


SOLUTION;-
1) C

2) C

3) D

4) A

5) C

6) D

7) B

8) C

9) C

10) D

11) C

12) D

13) D

14) B

15) A

16) C

17) A

18) C

19) A

20) B
STATIC GK QUIZ 3 DAILY SERIES NATIONAL PARK STATIC GK QUIZ 3  DAILY SERIES   NATIONAL PARK Reviewed by Unknown on September 07, 2018 Rating: 5

No comments:

AWARENESS

Powered by Blogger.