GENERAL AWARENESS QUIZ 11 IBPS AND ALL EXAM

           ANSWER WILL BE POSTED BELOW QUESTION


                  Q) ASPIRANTS CAN GIVE ANSWER BELOW COMMENT BOX



1) Who is the governor of Andhra Pradesh 

A) E.S Lakshmi Narasimhan 
B) V.P. Singh Badnore 
C) Anil Baijal 
D) Raghubar Das  

2) Who is the Chief Minister of Haryana 

A) Om Prakash Chautala 
B) Shivraj Singh Chouhan 
C) Jagdish Mukhi  
D) Manohar Lal Khattar 

3) Who is Peggy Whitson 

A) A Politician 
B) A Scientist 
C) An Astronaut 
D) Football Player 

4) Who ha released a book ‘Water productivity mapping of major Indian crops’ published by NABARD in a function at New Delhi 

A) Nitin Gadkari  
B) Narendra Modi  
C) Rajnath Singh 
D) Vivek Debroy 

5) Recently Adiraju Venkateswara Rao passed away. He was belonged to which of the following field 

A) Science 
B) Acting 
C) Literature 
D) Journalism 

6) Which of the following institution has recently decided to invest $60-100 billion in solar power generation in India 

A) Morgan Stanley Wealth 
B) Amazon 
C) SoftBank 
D) None of the above 

7) which of the following bank has launched ‘Deposit Only Card’ that enables hassle-free cash deposit transactions at the bank’s 24X7 e-lobby services 

A) ICICI Bank  
B) PNB 
C) Karnataka Bank  
D) RBI 

8) which of the following city of Madhya Pradesh School Chale Hum Abhiyan 2018 has been launched 

A) Bhopal  
B) Gwalior 
C) Indore  
D) Tamil nadu 

9) Who is the Vice-Chairman of NITI Aayog 

A) Vivek Debroy 
B) Rajiv Kumar 
C) Amitabh Kant 
D) Narendra Modi 

10)  which of the following city of Haryana Foundation Stone of ‘Auxiliary Production Unit & Artificial Limbs Fitting Centre’ has been laid 

A) Rohtak 
B) Karnal 
C) Faridabad 
D) Bhadurgarh 

11) Where is FIFA headquarters situated 

A) Zurich  
B) Moscow 
C) Geneva 
D) Paris 

12) Who will host 2026 FIFA World Cup 

A) Iran 
B) Australia 
C) US, Canada and Mexico 
D) Brazil 

13) Which Indian-American became CFO of General Motors 

A) Pooja Gautam  
B) Divya Sankhla  
C) Dhivya Suryadevara 
D) Tanya Sachdeva 

14) Governor of which state discontinues ceremonial ‘Guard of honor 

A) Rajasthan 
B) Bihar 
C) Manipur 
D) Andhra Pradesh 

15) Who chaired the Meeting of Consultative Committee for Donor Ministry 

A) Kamla prjapat 
B) Jitendra singh 
C) Kamlesh Mishra  
D) Narendra Modi 

16) Who led an ‘all women Naval mountaineering team’ that summited Mount Deotibba on 10 Jun 2018 

A) Saroj chanwla 
B) Monika tyagi  
C) Meena aiyer 
D) Kokila Sajwan 

17) Who from India, will attend a series of ‘Incredible India road shows’ in the United States of America, from 18th to 22nd June 2018 

A) Rajnath singh 
B) Sushma Swaraj 
C) K. J. Alphons 
D) Suresh Prabhu 

18) Where will ‘European Union Film Festival (EUFF)’ premiere held on 18th June, 2018 

A) Bengaluru 
B) New Delhi 
C) Pune 
D) Kerala 

19) Who will Chair the 4th meeting of the Governing Council of ‘NITI Aayog 

A) Ramesh Chand 
B) Bibek debroy 
C) Rajnath singh 
D) Narendra Modi 

20) Who tops Forbes' 2017 list of India's 100 richest tycoons 

A) Mukesh Ambani  
B) Ajij premji  
C) Bharti Mittal 
D) Narendra Modi 

21) The Asian Infrastructure Investment Bank is a multilateral development bank that aims to support the building of which infrastructure 

A) Asian and Pacific region 
B) Atlantic region only 
C) Asian region only 
D) Pacific region 

22) Praggnanandhaa has Become World’s 2nd Youngest Chess Grand Master. He hails from which state 

A) Kerala 
B) Andhra Pradesh 
C) Tamilnadu 
D) Telangana 

23) which Bollywood celebrity was conferred with the French distinction of Knight of the Order of Arts and Letters, for her contribution in enhancing Indo-French ties in cinema 

A) Kalki Koechlin 
B) Freida Pinto  
C) Anupam Kher 
D) Nawazudding siddique 

24) Union Government has appointed Arjit Basu as Managing Director of which Bank 

A) PNB 
B) SBI  
C) RBI 
D) ICICI 

25) Where is the headquarters of the Asian Infrastructure Investment Bank 

A) Karachi 
B) New Delhi 
C) Japan 
D) Beijing 



 SOLUTION:

1) A

2) D

3) C

4) A

5) D

6) C

7) C

8) A

9) B

10) C

11) A

12) C

13) C

14) A

15) B

16) D

17) C

18) B

19) D

20) A

21) A

22) C

23) A

24) B

25) D




GENERAL AWARENESS QUIZ 11 IBPS AND ALL EXAM GENERAL AWARENESS QUIZ 11  IBPS AND ALL EXAM Reviewed by Unknown on September 14, 2018 Rating: 5

No comments:

AWARENESS

Powered by Blogger.