GENERAL AWARENESS QUIZ 10

ANSWER WILL BE PROVIDED BELOW QUESTION




Q) ASPIRANTS CAN GIVE ANSWER ANSWER BELOW COMMENT BOX AND WE HAVE START A DAILY SERIES ON AWARENESS FOR IBPS AND ALL EXAM


1) Mehbooba Mufti belongs to which of the following political party 

A) Peoples Democratic Party 
B) Bharatiya Janata Party 
C) Indian National Congress 
D) None of these 

2) In which of the following country a Conference on “International Decade for Action: Water for Sustainable Development, 2018-2028” is being held 

A) Jordan  
B) Tajikistan  
C) Bahrain  
D) Djibouti 

3) Who is the Governor of Jammu and Kashmir 

A) Acharya Dev Vrat 
B) Mehbooba Mufti 
C) satya pal malik 
D) Padmanabha Acharya 

4) 7th OPEC international Seminar is being held in which of the following country 

A) Saudi Arabia  
B) United Arab Emirates 
C) Austria  
D) Iraq 

5) Recently India-Greece business forum meeting held in which of the following city 

A) Athens  
B) New Delhi 
C) Paris 
D) Geneva 

6) Who is the Minister of State for Health and Family Welfare 

A) Ramdas Athawale  
B) Shripad Yesso Naik 
C) Ashwini Kumar Choubey 
D) T S Vijayan  

7) What was the Maternal Mortality Ratio of India during 2014-2016 

A) 130 
B) 190 
C) 150 
D) 159 

8) “Little Harbour”, opening ceremony movie at European Union Film Festival is belongs to which of the following country 

A) USA 
B) UK 
C) Canada  
D) Slovakia 

9) What is the capital of Colombia 

A) Gaborone  
B) Bogotá  
C) Ottawa 
D) Minsk 

10) Which of the following bank has been awarded as the best public sector bank for Atal Pension Yojana for the year 2017-18 

A) Oriental Bank of Commerce 
B) Bank of Baroda 
C) State Bank of India  
D) Allahabad bank 

11) Who has been appointed as Chief Operating Officer of ICICI Bank 

A) Rakesh Sethi  
B) Chanda Kochhar 
C) Rana Kapoor 
D) Sandeep Bakhshi  

12) Who has Won the Election to Become Colombia's President 

A) Nicolás Maduro  
B) Ivan Duque 
C) Juan Manuel Santos 
D) Nel potro 

13) Central Water Commission (CWC), India’s apex technical organization in the field of Water Resources, has entered into a Collaboration Agreement with 

A) CSIR 
B) Amazon 
C) ISRO 
D) Google 

14) In 3-day NATIONAL YOGA OLYMPIAD2018 has been held in which of the following city 

A) New Delhi  
B) Kanpur 
C) Mumbai  
D) Tamil nadu 

15) The 28th Plenary Meeting of the Nuclear Suppliers Group (NSG) was held in which of the following city 

A) London 
B) New Delhi 
C) US 
D) Jurmala 

16) Which of the following state government will soon establish ‘District Child Protection Units (DCPU)’ in all 31 districts in an effort to implement child rights 

A) Telangana 
B) Madhya Pradesh 
C) Gujarat 
D) Kerala 

17) Under whose chairmanship the fourth meeting of the Governing Council of NITI Aayog was held at Rashtrapati Bhavan 

A) Narendra Modi  
B) Ramnath Kovind 
C) Sumitra Mahajan 
D) Venkhaya Naidu 

18) Where is the headquarters of NABARD 

A) Mumbai 
B) New Delhi 
C) Ahmedabad  
D) Tamil nadu 

19) Milos Raonic is belonged to which of the following country 

A) Germany 
B) USA 
C) UK 
D) Canada 

20) Whom person won Mercedes Cup 2018 

A) Novak Djokovic 
B) Roger Federer 
C) Milos Raonic 
D) Rafel Nadal  

21) How much amount will NABARD lend to Madhya Pradesh in current fiscal year 

A) Rs 21,000 crore  
B) Rs 18,000 crore 
C) Rs 10,000 crore 
D) Rs 45,000 crore 

22) Which company has announced its partnership with National Skill Development Corporation to train over 10,000 youth over the next three years and make them job ready 

A) HDFC Bank 
B) Infosys 
C) Muthoot Fincorp  
D) Google 

23) According to a report which country has surpassed India to become the top destination for greenfield FDI investment in 2017 

A) Germany 
B) Canada 
C) England  
D) USA 

24) World Day to Combat Desertification and Drought is observed on which of the following date 

A) 8 July 
B) 17 June 
C) 29 June 
D) 9 July 

25) World Elder Abuse Awareness Day is observed on which of the following date 

A) 15 March 
B) 14 June  
C) 9 March 
D) 15 June 



SOLUTION;

1) A

2) B

3) C

4) C

5) A

6) C

7) A

8) D

9) B

10) A

11) D

12) B

13) D

14) A

15) B

16) A

17) A

18) A

19) D

20) B

21) A

22) C

23) D

24)  B

25) D
GENERAL AWARENESS QUIZ 10 GENERAL AWARENESS QUIZ 10        Reviewed by Unknown on September 14, 2018 Rating: 5

No comments:

AWARENESS

Powered by Blogger.