DAILY SERIES STATIC QUIZ 4 FOR EXAM

 ANSWER WILL BE POSTED BELOW QUESTIONS

 


Q) CANDIDATE CAN GIVE ANSWER IN COMMENT BOX

 



1) Equitas Small Finance Bank was founded in which year?
A) 2007
B) 2005
C) 2009
D) 2010

2) What is the currency of Indonesia?
A) Dollar
B) Franc
C) Dinar
D) Rupiah

3) Helsinki is the capital of which country?
A) Macedonia
B) Nigeria
C) Finland
D) Iceland

4) Khoria Dance is a popular folk dance form of which state?
A) Rajasthan
B) Goa
C) Haryana
D) Assam

5) Who is the President of FICCI?
A) Rashesh Shah
B) Dilip chenoy
C) Sangita Reddy
D) Sandip Somany

6) Wanakbori Thermal Power Station is in which state?
A) Madhya Pradesh
B) Gujarat
C) Haryana
D) X Madhya Pradesh

7) When is the International Day for the Eradication of Poverty observed?
A) June 19
B) August 9
C) October 17
D) November 21

8) Shipki Pass is situated in which state?
A) Haryana
B) Sikkim
C) Jammu & Kashmir
D) Himachal Pradesh

9) The National Institute of Advanced Studies (NIAS) is located in which city?
A) Mumbai
B) Kolkata
C) New Delhi
D) Bengaluru

10) Kumbhalgarh Fort is located in which state?
A) Rajasthan
B) Himachal Pradesh
C) Madhya Pradesh
D) Gujarat

11) The Orang National Park is located in which state?
A) Himachal Pradesh
B) Assam
C) Kerala
D) Arunachal Pradesh

12) Ujani Dam in the state of Maharashtra is situated across which river?
A) Maval River
B) Bhima River
C) Mula River
D) Purna River

13) What is the capital of Burundi
A) Tarawa Atoll 
B) Helsinki
C) Bujumbura
D) Bangui

14) What is the capital of Costa Rica
A) Moroni
B) Lima
C) Tallinn
D) San Jose

15) What is the capital of Bahrain
A) Nicosia
B) Cairo
C) Kabul
D) Manama

16) What is the capital of South Sudan
A) Juba
B) Warsaw
C) Mbabane
D) Khartoum

17) What is the capital of Guinea
A) Conakry
B) Bissau
C) Moroni
D) Djibouti

18) What is the capital of Sierra Leone
A) Bogota
B) Freetown
C) Niamey
D) Reykjavik












SOLUTION:

1) A

2) B

3) C

4) C

5) A

6) B

7) C

8) D

9) D

10) A

11) B

12) B

13) C

14) D

15) D

16) A

17) A

18) B


DAILY SERIES STATIC QUIZ 4 FOR EXAM DAILY SERIES STATIC QUIZ 4  FOR EXAM Reviewed by Unknown on September 09, 2018 Rating: 5

No comments:

AWARENESS

Powered by Blogger.